Een refurbished telefoon is goed voor het milieu

Refurbished mobiele telefoons zijn hoe dan ook een milieuvriendelijke optie en dat is een belangrijke reden dat we daarom dit bedrijfsconcept op wil starten. Refurbished telefoons zijn gerecyclede producten, wat inhoudt dat ze niet terecht komen op een afvalstortplaats en dus zeker niet bijdragen aan meer milieuschade. De makkelijkste weg om het milieu minder te belasten door het gebruik van smartphones is door ze langer te gebruiken. Terwijl we ook de vraag naar kostbare hulpbronnen reduceren en uitstoot verminderen dan wanneer we een nieuwe telefoon zouden kopen.

In eenvoudige taal, een refurbished telefoon is een tweedehands apparaat dat uitgebreid is getest Co2 mobisite Refurbished iPhonesen waar nodig gerepareerd om hem een tweede kans/leven te geven. Terwijl we refurbished apparaten gebruiken, reduceren we koolstof uitstoot en verminderen we de vraag naar hulpbronnen dan wanneer we een nieuwe telefoon zouden kopen. Tegelijk voorkomen we dat een oude telefoon op de afvalberg terecht komt.

Ook heeft het een link met een concept genaamd de Circulaire Economie. In een Circulaire
Economie gaat het erom dat de producten die we kopen en gebruiken op een regelmatige basis
worden gerepareerd en herbruikt in plaats van ze te vervangen. Dit vermindert de hoogte van de
uitstoot die we met elkaar produceren terwijl iedereen er voor zorgt dat we nog steeds toegang tot de markt hebben om de (nieuwste) gadgets te kopen die we willen en nodig hebben.