De iPhone 14 is uit: dit moet je weten over deze nieuwe iPhone-serie

Apple-iPhone-14-iPhone-14-Plus-

Eindelijk is het zover: de iPhone 14 is aangekondigd! Aan de buitenkant lijkt het model verdacht veel op zijn voorganger. Als je naar de binnenkant kijkt, zijn er wel degelijk een aantal flinke verbeteringen. Wij zetten ze allemaal voor je op een rij en lichten gelijk de verschillende modellen toe.

De iPhone 14-serie komt in vier verschillende modellen:

  • iPhone 14
  • iPhone 14 Plus
  • iPhone 14 Pro
  • iPhone 14 Pro Max

Opvallend aan deze serie is dat er geen mini-variant is. Zoek je een compacte telefoon, dan zul je het met de reguliere iPhone 14 die al een aardig formaat heeft. De andere modellen zijn nog een stukje groter.

iPhone 14

We beginnen met de iPhone 14, het standaardmodel in de iPhone 14-serie. Je kunt bij dit model kiezen uit heel wat verschillende opties. Allereerst is de iPhone 14 beschikbaar in vijf kleuren: Midnight, Starlight, Red, Blue en Purple. Je kunt kiezen uit drie varianten in opslagruimte: 128GB, 256GB en 512GB. Het toestel heeft een OLED-beeldscherm met een formaat van 6,1 inch en beschikt over een razendsnelle A15 Bionic-chip.

De iPhone 14 is perfect voor iedereen die graag mooie foto’s en video’s maakt. Volgens Apple is de vernieuwde camera 49% beter in het donker vergeleken met zijn voorganger. Bovendien heeft ook de frontcamera nu autofocus.

iPhone 14 Plus

Wil je graag een telefoon met een wat groter scherm, maar wil je het nog wel enigszins betaalbaar houden? Dan is de iPhone 14 Plus wellicht een goede optie. Deze versie is wat groter dan het reguliere model en beschikt over een 6,7 inch OLED-beeldscherm.

Net als bij de normale iPhone 14 kun je ook bij de iPhone 14 Plus kiezen uit de kleuren: Midnight, Starlight, Red, Blue en Purple. Ook komt het model in drie varianten aan opslagruimte: 128GB, 256GB en 512GB.

Evenals de normale iPhone 14 heeft ook de iPhone 14 Plus een nieuwe autofocus-functie in de front camera, waardoor je haarscherpe selfies maakt. Bovendien bevat het toestel een verbeterde ultragroothoeklens, waardoor je betere foto’s maakt bij weinig licht. Verder bevat dit model dezelfde snelle chip als de normale iPhone 14: een supersnelle A15 Bionic-chip.

In grote lijnen zijn de functies van de iPhone 14 en iPhone 14 Plus hetzelfde: het grootste verschil zit in het formaat van het beeldscherm. Ook de accu van de iPhone 14 Plus is beter dan die van het standaardmodel.

iPhone 14 Pro

Dacht je dat de normale iPhone 14 al veel vernieuwingen en verbeteringen had? Met de twee Pro-modellen doet Apple er nog een schepje bovenop. Laten we beginnen met de iPhone 14 Pro. Dit model heeft een 6,1 inch Super Retina OLED-beeldscherm met een extreem hoge resolutie. Hierdoor zie je elk detail op je beeldscherm.

Wat nieuw is aan het scherm, is de Always-On functie. Hierdoor kun je nog steeds informatie van je scherm lezen als je iPhone 14 Pro in de stand-by modus staat. Dankzij een nieuwe technologie wordt het scherm precies ver genoeg gedimd, zodat het je batterij niet leeg trekt. Een belangrijke plus aan de iPhone 14 Pro is de camera. Het toestel heeft een camera met maar liefst 48 megapixels.

Dat scherm met hoge resolutie en die professionele camera vragen veel van een toestel. Doordat de iPhone 14 Pro is voorzien van een nieuwe A16 Bionic-chip, hoef je je echter totaal geen zorgen te maken over de snelheid. De prestaties van deze chip zijn ongekend.

De iPhone 14 Pro neemt afscheid van de notch (de inkeping bovenaan het scherm) en vervangt deze door het zogenaamde Dynamic Island. In dit pilvormige gat zitten dezelfde onderdelen als in de oude inkeping, zoals de Face ID-sensor, maar je kunt er veel meer mee. Notificaties, afspeelknoppen, timers en meer vormen zich rondom de pilvorm, waardoor ze veel compacter zijn dan je gewend was van de oudere iPhone-modellen.

De iPhone 14 Pro is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren: Space Black, Silver, Gold en Deep Purple. Ook kun je kiezen uit vier opslagcapaciteiten: 128GB, 256GB, 512GB en 1TB.

iPhone 14 Pro Max

Voor iedereen die het beste van het beste wilt, heeft Apple de iPhone 14 Pro Max in het leven geroepen. Het toestel heeft een 6,7 Super Retina OLED touchscreen met een verversingssnelheid van 120Hz. Net als de iPhone 14 Pro heeft ook de nieuwe Pro Max een Always-On functie, zodat je áltijd de belangrijkste informatie van je iPhone scherm kunt lezen. Bovendien is ook de iPhone 14 Pro Max voorzien van een Dynamic Island bovenaan het scherm.

Nog meer overeenkomsten tussen de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max zijn de 48MP camera waarmee je prachtige foto’s maakt en de supersnelle A16 Bionic-chip. Ook is de iPhone 14 Pro Max net als de iPhone Pro verkrijgbaar in de kleuren Space Black, Silver, Gold en Deep Purple. Je kunt kiezen uit vier opslagcapaciteiten: 128GB, 256GB, 512GB en 1TB.

Het meest opvallende verschil tussen de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max zit hem in het schermformaat. Daarnaast is de batterij van de iPhone Pro Max een stuk beter: je kunt op één batterij maar liefst 29 uur video’s bekijken (ten opzichte van 23 uur op de iPhone 14 Pro).

Wat gaat dat alles kosten?

De iPhone 14 is de duurste iPhone tot nu toe. Voor de goedkoopste versie, de standaard iPhone 14 met 128GB opslagcapaciteit betaal je al meer dan 1000 euro. De prijzen voor de Plus, Pro en Pro Max varianten liggen nog een stuk hoger. De hoge prijs is dan ook het enige nadeel aan de nieuwe iPhone-modellen.

Wil je een iPhone van hoge kwaliteit, zonder dat je meteen een klein fortuin kwijt bent? Dan is het slim om een refurbished iPhone te overwegen. Je krijgt dan een toestel dat zo goed is als nieuws, maar dan voor een érg aantrekkelijke prijs. Bij Mobisite controleren we elk toestel uitvoerig, voeren we de nodige reparaties uit en zorgen we dat het toestel in perfecte staat is. Bovendien krijg je 2 jaar garantie en krijg je 14 dagen om het toestel uit te testen.